Een behandeling

Een eerste sessie Equine Touch wordt gestart met een analyse aan de hand, op stand, van de voeten, de tanden en het zadel. Deze factoren hebben, net als ruiter en training, enorme invloed op het welzijn en conditie van het paard.

Daarna volgt de daadwerkelijke sessie met Equine Touch lichaamswerk. De eerste sessie duurt dan ook 1,5 uur. Een vervolgsessie duurt ca 1 uur.

De ervaring leert dat met 3 behandelingen, die ieder een tussentijd van 1 tot 4 weken hebben, duidelijke veranderingen worden bereikt.

In geval van ernstige en/of langdurige problemen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Afhankelijk van de bevindingen behoren eventueel zaken op gebied van Stretchen en Mobilisatie, voeding, voeten, zadel, tanden tot het advies. Waar nodig, zal ik uiteraard adviseren een specialist in te schakelen.

 

Voor wie is Equine Touch

Equine Touch is geschikt voor ALLE paarden.

Routinematig lichaamswerk helpt sportpaarden, oude en jonge paarden, gewonde en herstellende paarden. Het werk preventief door spanningen in het lichaam weg te nemen voordat het blessures worden.

Equine Touch is aanvullend aan vele andere therapieën, inclusief de reguliere veterinaire geneeswijze, acupunctuur, homeopathie, kruiden, osteopathie en chiropractie. Het is ook goed te combineren met alle andere vormen van behandelen van paarden, zoals hoeven bekappen, zadel passen en/of corrigeren, balanced rijden, rehabiliteren en voeding. Kortom met alle essentiële elementie die helpen om een paard in balans en gezond te houden.

 

Vind een behandelaar

Wilt u er zeker van zijn dat u te maken hebt met een gecertificeerde therapeut, dan kunt u dit verifiëren op de officiële site van IETA (International Equine Touch Association).