Wat is Equine Touch

Equine Touch is een niet-diagnostische, niet-invasieve lichaamswerk techniek voor paarden, waarbij het paard holistisch wordt behandeld volgens een patroon van specifieke masssage-bewegingen. Deze bewegingen worden uitgevoerd over zachte weefsels als fascia, bindweefsel, spieren en pezen, gewrichtscapsules en ligamenten, maar ook over meridianen.

Daarmee begeeft Equine Touch zich zowel op het gebied van lichaamswerk als ook op dat van energiewerk.

De Equine Touch beweging wordt volgens een vast patroon met de vingers, duimen, handen en soms met de elleboog gemaakt, waarbij de Equine Touch practitioner (beoefenaar) goed kijkt en luistert naar de lichaamstaal en signalen die het paard geeft. Deze signalen zijn voor het paard namelijk de enige manier waarop het ons kan laten merken dat het pijn heeft.

Equine Touch is een holistische techniek die geen diagnose stelt op basis van waargenomen reacties. Het geeft enkel aan waar het paard probleemgebieden heeft, waarop deze behandeld zullen worden. Het lichaam wordt in staat gesteld zijn zelfherstellend vermogen te activeren. Equine Touch bepaalt niet wat de oorzaak of gevolg is. Daarom wordt altijd het gehele lichaam behandeld.

Vanuit de holistische gedachte wordt eveneens aandacht besteed aan het gebit, zadel, training, voeding en voeten. Indien er zich op dit gebied problemen voor doen, zullen wij de eigenaar advies geven en hem eventueel adviseren een deskundige in te schakelen.